Skip to main content

Goudvink maakt doorstart

Gepubliceerd op:
woensdag 18-04-2018
Gepubliceerd door:
NVRR Secretariaat

Goudvink maakt doorstart

De Goudvink, prijs van de NVRR voor het beste rapport/product van een rekenkamer(commissie), beleeft in 2018 de doorstart. We hebben de resultaten van de afgelopen 3 jaar geëvalueerd, en op veler verzoek is besloten in 2018 de Goudvink, als kwaliteitsprijs, weer uit te reiken. Daarbij bouwen we voort op de werkwijze uit 2016, maar nu weer met een expertjury in plaats van een publieksjury.

De criteria zijn als vanouds, namelijk de technische basiskwaliteit van het rekenkamerproduct (zijn alle elementen van een goed rapport aanwezig?) en de doorwerking (wat heeft de raad/PS met het rekenkamerproduct gedaan?) Hier vindt u het beoordelingsformulier met de criteria waarop de selectie zal gaan plaatsvinden (klik hier).

Wij zoeken nog vrijwilligers die mee willen helpen met de voorselectie van de rapporten. Totale tijdsinvestering zal 1-2 dagen zijn, met het lezen en scoren van de rapporten. Op basis van deze voorselectie worden minimaal 3 en maximaal 5 rapporten aan de expertjury overhandigd. Aan de samenstelling van de driekoppige jury wordt gewerkt.

De rekenkamers die door de voorselectie komen zijn alvast verzekerd van een Goudvink-oorkonde. De jury bepaalt uit de selectie een winnaar, op basis van de criteria die uit het beoordelingsformulier en mogelijk eigen accenten. Welke dat zijn wordt op een later tijdstip, maar in ieder geval tijdig voor de openstelling van de inzendtermijn bekend gemaakt.

Om mee te dingen naar de Goudvink, stuurt de rekenkamer(commissie) haar rapport/product naar goudvink@nvrr.nl op, samen met het aanmeldformulier waarin deze aangeeft waarom dat onderwerp is onderzocht, wat vermeldenswaard is met betrekking tot rapport e/of onderzoek, wat de doorwerking is en hoe de rekenkamer(commissie) die heeft bevorderd.

Kortom: wie wil helpen de Goudvink mee op te starten? Meld je aan bij info@nvrr.nl.


NB Naarmate de datum waarop dit bericht gepubliceerd is verder in het verleden ligt, neemt de actualiteitswaarde af. Ook kan het bericht ingehaald zijn door de nieuwe actualiteit. Raadpleeg indien nodig ook andere bronnen.