Skip to main content

Hoe schrijf je een spannende samenvatting voor betrokken burgers en een pakkend persbericht voor de media?

Gepubliceerd op:
woensdag 23-10-2024
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

24

januari

Tijdstip

Start: 09:30
tot 13:00 uur.

Locatie

Nog niet bekend

Organisator

Vereniging van Rekenkamers

Hoe schrijf je een spannende samenvatting voor betrokken burgers en een pakkend persbericht voor de media?

Burgers willen graag weten wat er in hun woonomgeving gebeurt en wat de gemeente doet om de stad of het dorp zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De rapporten van de rekenkamer geven inzicht in wat er goed en niet goed gaat en wat er nodig is om het beter te doen. Die rapporten zijn vaak lastig leesbaar en moeilijk te begrijpen voor de geïnteresseerde inwoner.

In deze cursus leert journalist Karel Ornstein (ex-Nieuwsuur, RTL Nieuws, Time en Radio1) hoe je een leesbare en informatieve samenvatting voor betrokken burgers schrijft. Hij legt je uit hoe je de belangrijkste boodschap formuleert, welke argumenten je het beste kan gebruiken en welk praktijkvoorbeeld de kernboodschap goed illustreert.

Rekenkamerrapporten zijn vaak ook interessant voor de pers en via de media bereik je geïnteresseerde burgers. In dezelfde cursus leert Karel Ornstein je aan welke eisen een goed persbericht moet voldoen. Hoe je zo’n bericht in helder en toegankelijk Nederlands schrijft zodat het verhaal opvalt en journalisten erover gaan publiceren.

De lunch in inclusief.

24 januari 2024

"*" geeft vereiste velden aan

De cursus is kosteloos voor rekenkamerleden/onderzoekers/directeuren verbonden aan een rekenkamer die lid is van de Vereniging van Rekenkamers, de kosten voor later dan 14 dagen van te voren afmelden (en no-show) bedragen 75 euro.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.