Skip to main content

Intervisie voor secretarissen en onderzoekers

Gepubliceerd op:
woensdag 28-08-2024
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

30

oktober

Tijdstip

Start: 15:00
tot 17:30 uur.

Locatie

Bar beton, station Utrecht centraal, zaal 10

Organisator

NVRR

Intervisie voor secretarissen en onderzoekers

De Vereniging van Rekenkamers organiseert intervisietrajecten, waarin de deelnemers in een veilige omgeving concrete vraagstukken uit hun werk aan de orde kunnen stellen om zo van elkaar te leren. Interesse? Schrijf je dan nu in!

Waarom intervisie?

Hoe werk je met anderen samen? Hoe ga je om met lastige situaties? Hoe treed je effectief op? Hoe pak je je rol als rekenkamer goed op? Al dat soort vragen kan je aan de orde stellen in intervisie. Het gaat daarbij zowel om vakinhoudelijke onderwerpen als om de manier waarop jij als persoon je kennis, competenties en vaardigheden inzet in je werk. Het kan bijvoorbeeld gaan over de relatie met de volksvertegenwoordiger, fricties binnen de rekenkamer en de relatie met onderzoeksbureaus.

Tijdens de intervisie ga je samen met collega-onderzoekers en -secretarissen en een professionele begeleider aan de slag om te kijken hoe je je in een bepaalde situatie kunt opstellen. Intervisie stimuleert zo bij alle deelnemers een andere, vaak verfrissende kijk op de manier waarop je je rekenkamerwerk invult.

Omdat dit de eerste keer is dat we intervisie starten vanuit de Vereniging van Rekenkamers zullen we ook samen kijken hoe we dit het beste vormgeven!

Start woensdag 30 oktober (volgende data worden onderling afgestemd).