Skip to main content

Masterclass Rekenkamer

Gepubliceerd op:
dinsdag 01-11-2011
Gepubliceerd door:
NVRR Secretariaat

Masterclass Rekenkamer

Politiek-bestuurlijk samenspel van Rekenkamer en Raad: van spagaat naar verbinding.

Door Campus Den Haag – Universiteit Leiden, i.s.m. dr. Klaartje Peters, drs. Rob Paulussen en dr. Peter Castenmiller

Van lokale en provinciale rekenkamers wordt verlangd dat zij een wezenlijke en zichtbare bijdrage leveren aan de kwaliteit van het bestuur. Daarvoor is meer nodig dan louter het afleveren van gedegen onderzoeksrapporten. Inzicht in het politieke bedrijf, inzicht in de ontwikkelingen in het decentraal bestuur, kennis van de dieper gelegen motieven en belangen van de raad en andere belangrijke spelers zijn eveneens essentieel.

Hoe kunnen rekenkamerleden het evenwicht bewaren tussen een duidelijke afbakening van de eigen rol en onafhankelijkheid aan de ene kant, en het inspelen op de behoeften van de Raad anderzijds? Wat verwachten raadsleden van de rekenkamer? Kunnen rekenkamers en rekenkamercommissies eigenlijk wel aan de verwachtingen voldoen?

Campus Den Haag biedt u een Masterclass waarin deze vragen aan de orde komen en waarbij ook veel ruimte is voor uw eigen inbreng.

Programma

Het programma bestaat uit inleidingen van Klaartje Peters, Rob Paulussen en/of Peter Castenmiller. Na deze inleidingen gaan we in gesprek met de aanwezigen over oude en nieuwe werkwijzen die het samenspel tussen Rekenkamer en Raad  kunnen versterken.

Data & Locatie

De eerste Masterclass vindt plaats op 2 februari 2012 in Den Haag. De bijeenkomst begint om 16.00 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt een diner geserveerd. In de maand februari vinden ook elders in het land bijeenkomsten plaats, volgens het volgende schema:

  • 7 februari, Breda
  • 8 februari, Alkmaar
  • 13 februari, Deventer
  • 15 februari, Roermond

Interesse? Meer informatie? Inschrijven? Volg deze link: http://campusdenhaag.nl/cpl/actueel/masterclass-lokale-rekenkamers.html


NB Naarmate de datum waarop dit bericht gepubliceerd is verder in het verleden ligt, neemt de actualiteitswaarde af. Ook kan het bericht ingehaald zijn door de nieuwe actualiteit. Raadpleeg indien nodig ook andere bronnen.